Danmarks største netværk af lokale og digitale ugeaviser

kontakt@vores-mediehus.dk

VORES Mediehus

Mindeord

Opret mindeord

 

Opret mindeord

I løbet af livet laver de fleste mennesker et mindeord, som trykkes i en eller flere lokale aviser. De fleste aviser og tidsskrifter har ofte indrettet en kolonne, der indeholder forskellige mindeord, både mindeord ved dødsfald eller mindeord begravelse.
Du får her et overblik over mindeord, deres funktion, og hvordan du kan få lavet et mindeord.

Hvad er et mindeord?

Et mindeord er ofte en smuk gestus fra familie, venner eller bekendte, der tager afsked med en nyligt afdød person, som de har haft kær. Der laves derfor ofte et mindeord ved dødsfald, eller inden en begravelse, som kan give information om hvor begravelsen finder sted.

Et mindeord, der skal indrykkes i avisen, kan skrives på forskellige måder, alt efter hvad man ønsker at der skal stå. Når det sendes ind til en avis, kan journalisten der modtager mindeord ofte hjælpe med at formulere en sidste hilsen, og sørger for en flot opsætning i avisen.
Et mindeord er generelt en respekteret måde at mindes en afdød slægtning, ven eller bekendt, hvor man samtidig har mulighed for at informere andre om vedkommendes bortgang, samt hvornår begravelse eller bisættelse finder sted.  

Opsætning af mindeord

Når man laver mindeord, er der ofte nogle retningslinjer for, hvad der skal og må nævnes, samt hvordan mindeordet kan se ud i avisen. Hvis du skal skrive mindeord, men er i tvivl om opsætningen samt hvad der kan nævnes i et mindeord, kan du eventuelt læse andre mindeord i en avis, så du får en idé om hvordan de ser ud.

Mindeord ved dødsfald

Den afdødes fødselsdato samt dato for bortgang er nogle af de ting, der oftest fremgår i mindeord ved dødsfald. Mange mindeord begynder også med en sætning, der fortæller hvem afdøde var, for eksempel: “Vor elskede far, morfar, oldefar og svigerfar”. Herefter nævnes afdødes navn. Mange vælger at sende en sidste hilsen, der blandt andet kan fortælle om afdødes liv, bortgang, eller blot være en kort hilsen fra familien, for eksempel “Vi elsker dig og savner dig. I hjertet gemt men aldrig glemt”. 

Mindeordet kan afsluttes ved at nævne de berørtes navne, familiens efternavn, eller afsenders navn, for eksempel: “På vegne af Ole og Maj, Hans og Sonja, børn, børnebørn og oldebørn”. 

Hvis der skal laves mindeord ved dødsfald, er det blandt andet normal skik at den afdøde omtales med respekt, og derfor nævnes eventuelle dårlige handlinger ikke. Den præcise dødsårsag nævnes heller ikke, både af respekt for afdøde, men også af hensyn til familie, venner og bekendte, samt dem der skal læse mindeord i avisen. 

Mindeord begravelse

Information om den afdødes begravelse eller bisættelse kan nævnes i mindeord, og her nævnes kirkens navn, datoen samt tidspunktet for begravelsen eller bisættelsen. På den måde ved læserne hvor og hvornår de skal møde op, hvis de ønsker at tage afsked med den afdøde. Her er det meget traditionelt at denne del af mindeordet er upersonlig og faktuel, da mindeord helst ikke må blive for lange eller for komplicerede.

De fleste mindeord bliver udsmykket med enkelte symboler som kors, en due, et hjerte eller en stjerne, men det kommer helt an på, hvad avisen tillader samt hvordan man ønsker at mindeordet skal se ud.

Nye stillinger

Mangler DIN by?

Har vi overset DIN by?

Vi er allerede i over 400 danske byer. Mangler DIN by, så er du velkommen til at kontakte os

Acme Computering

Byer

danmark ikon

Kommuner

leverandoerer-ikon

Indholdsleverandører

Vores Mediehus logo
Vi er Danmarks største netværk af lokale og digitale ugeaviser og vi brænder for de nærlokale historier.

Vi bringer historier fra dem, du kender. De lokale ildsjæle, idrætsforeningen og det lokale erhvervsliv.

VORES Mediehus

Vestergade 48H
8000 Aarhus C
Danmark

Mail: kontakt@vores-mediehus.dk
Tlf: 93 10 20 60
CVR: 41 17 90 82

Find os

Copyright © 2021 - VORES Mediehus